Tønsberg Båtrace 2018

Etter en lang sesong med utrolig mye fremgang var det tid for årets høydepunkt, vårt eget Tønsberg Båtrace. Unødig å si vår største utfordring. I år var vi usedvanlig godt forberedt, men under testing bare dager før VM åpnet på hjemmebane fikk vi problemer. Med god hjelp av Gøran hos Memo i Tønsberg, og Michael Werner løste det seg, og vi var klar for Baume & Mercier Speed run. Tidligere på dagen, Fredag, kjørte vi 194 km/t på GPS.

Vinden blåste litt opp. Det var vanskelige forhold, og jeg var uheldig, og «tok» av i 185 km/t og det økte gradvis..

– Dessverre før radaren hadde fått notert min hastighet, så jeg landet inn på 176 km/t. Min gode venn, Alex Carella vant med 187 km/t.

I matchracet trakk jeg Ola Pettersson i fra Sverige. Jeg slo Ola i Nordisk for 2 uker siden og tok starten igjen. Jeg ble nok litt defansiv av den gode starten, og safet litt – noe gutten ifra skåne aldri gjør – og det betalte seg for han. Han slo meg overraskende med 12 cm.. Ola gikk helt til topps og ble NR 2 i matchracet som han tapte for Alex Carella, Victory Team.

Lørdagens kvalifisering gikk bra, vi kvalifiserte til slutt inn som Nr 7. Det var vi godt fornøyd med foran Søndagens finale.

Finalen i Tønsberg vil nok gå langt inn i historiebøkene som det mest spektakulære vi har vært med på. Løpet var slutt før vi rundet første bøye. Ferdinand Zandenberg regelrett kjørte over oss bakfra, med det resultatet at Rashed Al Qamzi kjørte over båten vår. Saken har blitt vist i alle kanaler, VGTV, Tv2 og en rekke medier som Tønsbergs Blad, Båtliv etc.

«Dette var den mest dramatiske ulykken jeg har vært involvert i, jeg er glad ingen av oss ble skadet»

Nå er det største racet å få båten på plass igjen – heldigvis er ikke cocpiten skaden i strukturen, så vi fikser dette !

Med akrobatfly og vannshow var det duket for Tønsberg Båtrace 2018
Med 187 km/t. vant Alex Carella fredagens Baume & Mercier Speed run.
Klare for matchrace, Frode Sundsdal og Ola Pettersson
Det så dramatisk ut når Ferdinand Zandenberg, Frode Sundsdal og Rashed Al Qamzi var involvert i en kjempesmell.
Alberto Comparato vant til slutt Edh-Grand Prix of Norway 2018