Drammen Grand Prix – NM F2

Etter ulykken i Tønsberg virket det som en umulig oppgave å bli klar til NM i Drammen.

Torsdagen etter løpet i Tønsberg ble alle sponsorer invitert på verkstedet. Spm var enkelt, hadde dette gått for langt ? Var det for høy risiko – og syntes sponsorene at nok rett og slett var nok ?

Frode tegnet og forklarte – alle fikk stille spørsmål. Ordet gikk på rundgang.

Har det skjedd før ville en vite ? Frode svarte at, nei..:

“ikke på 30 år hadde han vært utsatt for en slik ulykke.”

Sponsorene samlet seg rundt at de ønsket å stå bak han videre. Det var naturligvis Frode glad for. Arbeidet ble satt i gang umiddelbart. Båten ble demontert, Relekta bidro med produkter til vedlikeholdet, og Marit Strømøy´s mann, Andrea Colombo ble engasjert. På rekordtid hadde han bygget opp karbon skadene.

Fredagskvelden før NM runden i Drammen ble spesiell.

Frode forlangte at båten skulle prøves, han ville ikke sitte i båten for første gang i Drammen. Naturlig nok. Båten ble ferdig etter en stor team effort, Bjørn, Roar, og Bjarne sto på sammen med Vigulf og Gøran. Kl 19.00 på kvelden tuslet Frode ut igjennom havna i Tønsberg.

Etter 2 minutter i båten kom beskjeden via radioen. «Jeg er klar»

NM I Drammen.

Treningen og tidstreningen i Drammen var unnagjort på 20 minutter. Tobias Munthe Kaas og Christian Carlsen tok de to første plassene. Frode hadde varmkjørt impeller og fikk kun 1 runde på tidstreningen da han ble tauet inn ifra treningen. Ingen optimal start.

NM avvikles over 4 heat. 3 teller.

I første heat får Frode en fin start og kjører seg opp på 2 plass. Tobias vinner. Christian blir nr 2. Frode føler seg til rette i førersete. I 2 heat skjer det som ikke skal skje. Når det er 3 sec til start kommer Frode inntil startknappen, og motoren starter. Resultatet er at Frode blir disket, og må starte sist i heat 3. Han har heller ingen heat å gå på, siden 1 skal strykes.

Etter en kanonstart i heat 3 kjører Frode seg nok engang opp til 2 plass. Tobias klarte han ikke. «Jeg har slått Tobias flere ganger i år i fra dårligere start posisjon, sist i Nordisk – men da må vi starte side om side. Det er veldig gjevnt, og no mer enn en posisjon har jeg ikke klart» forklarer Frode.

4 heat, finale heatet skjer det. I fra 2 startspor får Frode en kanonstart. Rett i tet, og leder løpet i fra start til mål.

Totalt sett blir det en 2 plass sammenlagt, men skulle vært morsomt å sett utfallet om jeg ikke var uheldig i heat 2, men det blir bare spekulasjoner. Jeg er tross alt veldig fornøyd med en 2 plass. Har vært en sportslig god sesong smiler Frode og tenker på både seier i Tysk og Nordisk mesterskap !

 

 

Sponsormøte etter ulykken i Tønsberg.

Frode  forklarer og viser skadene på båten.

Den Italienske båtbyggeren Andrea Colombo fra Strømøy Racing inspiserer skadene på båten.

Bjarne jobber hardt for å vedlikeholde båten gjennom NM helgen.

Snart klar for race!

Tobias Munthe Kaas på 1. plass og Frode Sundsdal på 2.